Женският секс-туризъм на Карибите процъфтява
Женският секс-туризъм на Карибите процъфтява / netinfo

Хиляди жени пристигат всяка година през зимата на Карибите, подтиквани от една единствена цел – да прекарат една или две седмици с местните “плейбои” и да се забавляват с алкохол, ядене и подаръци. Изглежда най-запалени по женския секс-туризъм се оказват дамите от Квебек, Канада, които са сред най-честите гостенки на острова.

За разлика от предишните години обаче, този зимен сезон добива популярност и чрез множеството реклами в различни медии, пише сайтът Haitistar.com. По някои оценки за последните 25 години близо 600 000 жени от западни държави са пътували с цел секс-туризъм и много от тях са станали редовни клиенти, които се връщат на тропиците всяка зима за малко слънце и разнообразие.

“Доста е любопитно. Когато решиш да отидеш на парти виждаш странни двойки – по-възрастна, леко пълна бяла жена, която е в компанията на много млад тъмнокож”, коментират запознати с индустрията на острова. Естествено, всички използват псевдоними. В Ямайка, например, тези мъже се наричат рент-а-джентс (джентълмени под наем), рент-а-раста (раста под наем).

Туристките също си имат прякори. Британките са “Шърли Валънтайн”, а на Бермудите ги наричат “дългите опашки” или “жълтите опашки”. В Ямайка името зависи от цвета на кожата на жената. “Бутилка мляко”, ако е бяла или новодошла. На Барбадос пък канадките са описвани като “Синдромът на канадската секретарка”.

Все пак сексът с местните мъже е съпроводен и с известни неудобства. Очевидно става въпрос за пари. Според няколко проучвания, направени в Ямайка, едно подобно забавление може да струва между 20 и 30 долара на час или 150 долара за цяла нощ. Друг проблем е и рискът за здравето. По данни на ООН и Световната здравна организация, половин милион души на Карибите са серопозитивни.

Регионът се нарежда на второ място след Африка по ниво на предаване на инфекцията. 3,8% от възрастното население на Хаити има СПИН. На Бахамите цифрата е 3,3%, 2,6% в Тринидад и Тобаго, 1,5% в Ямайка и Барбадос и 1,1% в Доминиканската република.