.

Всичко за сексуалните фантазии

Всеки човек има сексуални фантазии – още от съвсем малко дете. Въпросът е дали всички те трябва да се изживеят? БРАВО и TeenProblem.net ти дават няколко съвета... Всичко е разрешено! Понякога мечтаеш за секс с най-добрия си приятел? Пред

Всичко за сексуалните фантазии

Всеки човек има сексуални фантазии – още от съвсем малко дете. Въпросът е дали всички те трябва да се изживеят? БРАВО и TeenProblem.net ти дават няколко съвета...

Всичко е разрешено!
Понякога мечтаеш за секс с най-добрия си приятел? Представяш си, че се целуваш със своя учител по математика? Или си фантазираш за флирт със своята любима звезда? Това е напълно нормално. Във фантазиите е възможно всичко и всичко е разрешено. Защото това, че фантазираш нещо, съвсем не означава, че ще го изпълниш на практика. Затова не се притеснявай, когато фантазиите ти понякога те ужасяват или – след като ги обмислиш трезво – си сигурен/-на, че не искаш да ги изживееш, защото са перверзни или свързани с насилие. Това, че едно момче фантазира за секс с друго момче съвсем не значи, че е хомосексуалист. Така, както момичето, което фантазира за по-груби изживявания, не иска да бъде подложено на сексуално насилие в действителност.

Фантазиите ти не бива да те притесняват, защото те твърде често не са свързани с това, което искаш в действителност

Няма причина да се срамуваш!
И момчетата, и момчетата мечтаят за сексуален екстаз и пълноценен сексуален живот. Докато все още нямат партньор, обикновено те нямат причина да се срамуват от своите желания и фантазии. Но това се променя, когато открият приятел или приятелка. Тогава започват въпросите: „Дали е нормално това, че понякога си представям как правя секс с някой друг/друга?”, „Трябва ли да му/й разкажа за своите сексуални фантазии?”, „Как да му/й обясня, че искам да осъществя сексуалните си фантазии?“.
Трябва да знаеш едно – няма никаква причина да се срамуваш от своите фантазии. Напълно нормално е да ги имаш. Но ако решиш да споделиш тези фантазии с партньора си, е добре да си дадеш сметка за това, че те могат да го обидят или наранят. Между другото, това че мечтаеш за секс с друг партньор, докато имаш сериозна връзка, няма нищо общо с изневярата.

Тайните са позволени!
Ако си мислиш, че партньорът ти ще разбере погрешно твоите фантазии, е по-добре да ги запазиш за себе си. Не защото в тях има нещо нередно, а за  да не нараниш неговите чувства. Защото всяко момче и всяко момиче има различна представа за това, кое е възбуждащо. Освен това не всяка сексуална фантазия трябва да бъде изживяна – някои от тях са вълнуващи и възбуждащи само тогава, когато остават фантазии.

Желание и реалност!
Ако копнееш да реализираш сексуалните си фантазии на практика, трябва да ги споделиш със своя партньор. Това, че влюбените умеят да разчитат желанията си от един поглед, е абсолютен мит. Сексуалната действителност е съвсем различна. Няма „грешни“ фантазии! Всичко, което те възбужда, е правилно.
Но ако а имаш фантазия, която държиш да изживееш със своя приятел/-ка, е добре първо да провериш как ще реагира той/тя. Можеш да започнеш с лек намек и ако отсреща проявят любопитство, да станеш по-конкретен/-на. Ако обаче реакцията е отрицателна, е по-добре да забравиш темата.
Имай предвид едно – да говорите за сексуалните си фантазии е едно, да ги осъществите заедно – съвсем друго. Дори самото споделяне е достатъчно еротично, но не трябва да подхождаш с нагласата, че е задължително да изпълниш всяко желание на своя партньор или обратното.

Силата на въображението!
Всъщност най-важният сексуален орган е нашият мозък. Там се взимат решения за това кое ни възбужда и кое ни отблъсква. Когато мислиш за секс или сънуваш еротични сънища, тялото ти произвежда веществото фенилетиламин, което те кара да изпитваш приятна възбуда и желание за секс.
Затова фантазиите са достатъчни, за да предизвикат чисто физическа реакция. Едва ли има момче, на което не се е случвало да получи ерекция в най-неподходящия момент и да изпита ужаса, че някой ще разбере. Момичетата понякога също чувстват, че тялото им реагира на сексуалните фантазии като усещат силно затопляне в областта на слабините. Подобни примери показват, че сексуалните мисли не винаги могат да се контролират. Понякога те са абсолютно несъзнателни и зад тях не се крие конкретно намерение. Според различни изследвания мъжете и жените мислят за секс няколко пъти на всеки час и оставят фантазиите си на свобода. Това не само не е необичайно, а и напълно нормално.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...