.

Сексуални смущения

ВНИМАНИЕ!Съдържанието, което пожелахте да прочетете е предназначено за лица над 18 годишна възраст поради характера на информацията в него. Имайте предвид, че със прочитането на статията си вие удостоверявате възрастта си. Екипът на TeenProblem.net п

Сексуални смущения
COLOR=RED>ВНИМАНИЕ!Съдържанието, което пожелахте да прочетете е предназначено за лица над 18 годишна възраст поради характера на информацията в него. Имайте предвид, че със прочитането на статията си вие удостоверявате възрастта си. Екипът на TeenProblem.net приканва всички лица под 18 г. да не четат тази статия.

Сексуалнo смущениe е термин, отнасящ се за широк кръг от проблеми в сексуалните отношения. Трудностите могат да бъдат от чисто физически до цялостните отношения между партньорите. Психоанализата търси причините на сексуалните разстройства в ранното детство и ги определя като подсъзнателен конфликт. Психопатолозите предполагат, че причините са в патологичното отношение между партньорите, създаващо взаимно затормозваща обстановка. Чрез използуване на поведенчески модели се установява, че предизвикани от специални условия реакции могат да имат отрицателно влияние върху сексуалния отговор. Неблагоприятни последици от сексуален живот в миналото или настоящето обикновено формират сексуалното поведение и дори могат да го затруднят. Сексуалността и сексуалното развитие започват много рано и са значително повлияни от околната среда. Родителското отношение, сексуалното образование и началният сексуален опит определят сексуалното поведение за цял живот. Човешкият сексуален отговор е физически и психичен и същевременно е част от общите взаимоотношения между партньорите. Една от непосредствените причини за сексуалните смущения е сексуалното пренебрегване и неумението за изразяване на желанието и удоволствието от сексуалната връзка. В много случаи се издига интелектуална и чувствена преграда срещу сексуалното удоволствие. Страхът от неуспех или недобра изява е също чест фактор в сексуалните нарушения.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...