Повече килограми – по-малко секс!

БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР




ДА СЕ СЕКСИМЕ, МИЛА - ОТСЛАБНАХ!
Преди "изстрел" застанете на кантара!
Тлъстините правят от мъжа - жена!
По-стар и по-дебел юнак -> по-зле и по-слаб чирак!
  София, 15 октомври 2009г. Оказва се, че поговорката "Под голям камък - голяма риба лежи", която символ-верую на шкембелиите не работи, когато "рибата" трябва да влезе в действие. Така да се каже "плува на сухо". Другата популярна максима, любима за обръщение на нежната част към увисилите коремче "мачо"-вци, по нашенски юнаци с големи шкембаци, ще бъде валидна след като се намесиха експертите по "вечерната гимнастика". А именно, тежката присъда - "Паметник на загинал герой".
  drЗатлъстяването има по-голямо значение за спадането на половите показатели при мъжете, отколкото остаряването, съобщи на пресконференция в БТА Филип Куманов, специалист по ендокринология и андрология в Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология.
  По думите му наднорменото тегло е основна заплаха за мъжката сексуалност, защото затлъстяването е сред основните причини за намаляване на нивото на тестостерона.
  По данни на Националния център по опазване на общественото здраве от 2004 г., около 64% от мъжете в България на възраст между 30 и 60 години са със свръхтегло и затлъстяване. 
 Установено е, че мъжете с такъв проблем имат сексуални неуспехи два пъти по-често. Проучвания показват, че дори при мъже на 30 години увеличеното тегло се свързва със значимо понижение на нивото на тестостерона. Експертите уточниха, че натрупването на мазнини при мъжете най-често става в коремната област.
  По този повод от днес в България започва кампания "Тънка талия - добър секс". Целта й е ранна грижа за мъжкото сексуално здраве и предотвратяването на бъдещи сексуални проблеми, съобщават от националната информационна агенция.



Затлъстяването е сред основните причини за намаляване на тестостерона, поради което е и основен фактор за развитие на ЕД. Натрупването на мазнини води до превръщане на мъжките полови хормони в типичните за женския пол естрогени. Простичко казано - правят от мъжа - жена. Т.е. приисква му се на да "влиза", а да му "влиза". Нарушеният баланс „отслабва” възможностите на силния пол и смущава ерекцията. Други белези и причини за спад в еро-активната зона са намаляване на окосмяването на главата и тялото, кардиологични и исхемични проблеми на организма на мъжа. Спадът на тестостерона или вече превърналите се клетки води след себе си сериозни рискове не само за сексуалния живот на мъжа, но и за цялото му здраве. Най-вече за функциите на сърцето. Необходима е заместителна терапия, която връща тестостерона във физиологични граници, възстановява либидото и еректилната функция и помага за редукция на теглото. Според доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог-психотерапевт, ръководител на Фондация „Сексуалност и здраве” - София, в България се използват два начина за заместителна терапия - намазване със специален крем всеки ден или инжектиране 4 пъти в годината.  Ефективното преодоляване на нарушената ерекция е свързано с идентифициране и отстраняване на причините за възникването и. За тази цел най-добре е своевременно да се потърси консултация със специалист. Често затруднената ерекция е причина на сериозни заболявания като исхемична болест на сърцето, артериална хипертония и диабет. Своевременното консултиране е не само начин за ефективно и трайно справяне с нарушената ерекция, но дава възможност да се установят потенциалните рискове за здравето.
Не бива да забравяме, че основно значение за ефективността на използваните медикаменозти средства има създаването на спонтанна еротична атмосфера по време на интимната близост, без която е невъзможна появата на ерекция.
Да не забравяме също, че след достигане на максимума си около 30 годишна възраст тестостеронът започва да пада с по 1% годишно. Тогава обикновенно започва да се увеличава размерът на коремчето. Та става така "майсторът остава с неработещ инструмент". Или дипломатично казано По-стар и по-дебел юнак -> по-зле и по-слаб чирак!
Но, поне половината зависи от мъжа, годините не можеш да спреш, но шкембето да!