Оргазмът е нещо естествено и не би трябвало жените да имат проблем да получат един, или два, или три..., когато им се прииска. Фактите обаче сочат, че около 70% от жените го имитират в някаква степен. Прочетете кои са факторите, които може да саботират вашето удоволствие. Както и 10 начина, които ще ви помогнат да стигнете до голямото "О".

1. Освободете се от мислите. Може би сте придобила редица ограничаващи удоволствието ви убеждения, като например: "Добрите момичета не правят така...", "Гърдите ми са твърде малки...", "Много съм шумна...". Трябва да знаете обаче, че ако един мъж е в леглото с вас, то той не си мисли дали гърдите ви са малки, или дали имате целулит. А пък добрите момичета нямат причина да не се радват на оргазмите, така че отпуснете съзнанието си и се позабавлявайте.

2. С експерименти...или без експерименти. В това да експериментирате, няма нищо сбъркано. Да си сексуално любопитен, не те прави перверзник. Както и факта, че някой се възбужда от мисионерската поза не означава, че е скучен, а просто, че знае какво му харесва.

3. Обичайте себе си. Не можете да кажете на партньора си какво ви харесва, ако не знаете. Така че, изведете пръстите си на разходка и разберете какво ви възбужда. Силно и бързо? Бавно и леко? Експериментирайте с различни движения и ритъм. Специалистите твърдят, че се учим на оргазми, като си ги предизвикваме сами.

4. Намерете точката G. Съществуването на точката G е диспут, сериозен колкото този за съществуването на извънземни. Някои секс-експерти вярват, че наистина я има, а други настояват, че е пълна измислица. Към кой лагер ще се присъедините? Това обикновено зависи дали стигате до оргазъм чрез стимулация на клитора или чрез вагинално проникване. Къде все пак е магическото място? Зад корема и костта на пубиса, на около 5 см. навътре във вагината. Може да я напипате с пръсти и при някои сек-пози (една от най-добрите е, когато сте отгоре). Помнете обаче, че само точката G не е отговорът на проблемите. Има и такива жени, на които не им харесва това чувствително място да бъде стимулирано - също както има такива, на които не им е приятно да бъдат галени по зърната на гърдите.

5. Всички пътища водят към оргазма. Има много начини да постигнете оргазъм. Някои жени го изживяват само при стимулация на гърдите, а други - дори при обикновено разтриване на врата. Трети пък - най-бързите момичета - могат да експлодират само от една фантазия, дори без никакво докосване. Мисълта ни е, че е необходимо да бъдете авантюристично-любознателна при изследване на сексуалния терен.

6. Кажете му какво искате. Ако вие сте разбрала какво ви харесва в секса, кажете го на вашия партньор - той иска да го знае. Особено ако има разминаване между вашите желания и неговите догадки за вашето удоволствие. Ако въвеждате партньора си в заблуда, като имитирате оргазъм, какво ще последва? Той ще продължи да прави същото, защото мисли че ви харесва, а вие ще продължите да си симулирате.

7. Подайте си ръка за помощ. Истината е, че само около 30% от жените постигат оргазъм при вагинално проникване. Това не означава, че нещо не ви е наред, ако сте сред 70% останали. Но може да си помогнете. Пуснете ръката си долу и не бъдете срамежлива.

8. Играйте си играта. На мъжете може и да им стигат 7 минути, за да се възбудят и свършат, но на жените може да им отнеме и 20, само за да загреят. Ето затова е измислена любовната игра.
Тя пуска двигателите, дори и да не сте в настроение, така че - играйте си.

9. По-добро от лекарство. От векове жените използват главоболието за отказ на секс-предложения. Това обаче е най-парадоксалното извинение, тъй като сексът не пречи, а помага. Оргазмите водят до отделяне на ендорфини - веществата, които оправят настроението и лекуват болката. Проучвания върху животни са доказали, че оргазмът може да е толкова ефективен, колкото и морфина за справяне с главоболие, менструални болки, болки от контузии и дори при артрит. Вярно, че ефектът е по-кратък, но пък не води до привикване и няма ограничение в дневната доза.

10. Раздвижете кръвта. Физическата активност е полезна не само за сърцето, но и за сексуалния ви живот. Бягането, карането на колело, дори разходките, раздвижват кръвта - дори и там долу. А колкото е по-добра циркулацията, толкова по-голяма надежда има за удовлетворението ви в секса.

 

тя.bg