Половата слабост – сигнал за сериозен проблем

 

 

Сигналите на нашето тяло

Всеки един от нас трябва да се научи да долавя правилно сигналите за помощ, които излъчва нашия организъм. Малко от нас ходят на редовен медицински преглед. Но предупредителните сигнали на организма за началото на някакви проблеми можем да забележим и сами като разгледаме някои учатъци на собственото си тяло. 

 

Според специалистите, все повече мъже имат проблеми в леглото и то не толкова с желанието, колкото с физическата възможност. Въпреки че това е решим проблем, за повечето мъже е срамно да потърсят помощ, точно по този въпрос. Това обаче може да доведе до много по-сериозни проблеми от срама пред половинката или доктора. 


Често пъти еректилната дисфункция е сигнал за скрито сърдечносъдово заболяване или диабет, при което е задължително да се назначи лечение. Причината за това е, че артериите, които снабдяват пениса, са с най-малък диаметър (двойно по-тесни от коронарните) и се запушват по-често. Това не означава, че мъжете прекарали инфаркт трябва да се въздържат изцяло от полови контакти, но това трябва да стане след консултация с лекар. 


Проучване

Проучване на Българското дружество по клинична фармакология и терапевтика, проведено в 400 аптеки в страната сочи, че близо 5о% от българските мъже приемат медикаменти за подсилване на сексуалното желание без да имат рала нужда от това – за да се чувстват по-сигурни. 

 

Половата слабост (еректилна дисфункция) е проблем ,който засяга мъжете по цял свят. Още през 1995 г над 150 млн мъже по света са страдали от проблеми с ерекцията. Прогнозите обаче, сочат, че през 2025 това число ще нарасне до 320 млн. души. Важно е да се потърси помощ още при първите симптоми тъй като това заболяване влияе отрицателно не само на физическото здраве на пациентите, но и на техните отношения с партньора, както и върху самочувствието.

 

Тестостеронът – отговорен за успешната сексуална изява на мъжа

Често в основата на половата слабост стои недостигът на мъжкия полов хормон тестостерон. Той е отговорен за възмъжаването, сексуалното желание, стабилната ерекция и цялостно удовлетворение от секса. Намаляването му влошава драстично качеството на сексуалния живот у мъжа. Увреждат се редица органи и системи (кости, мускули, сърце), общият жизнен тонус спада, а сексуалното желание и възможности у силния пол намаляват прогресивно.


Наднормено тегло означава понижен тестостерон

Затлъстяването е сред основните причини за намаляване на тестостерона, поради което е и основен фактор за развитие на ЕД. Натрупването на мазнини води до превръщане на мъжките полови хормони в типичните за женския пол естрогени. Нарушеният баланс „отслабва” възможностите на силния пол и смущава ерекцията. Той води след себе си сериозни рискове не само за сексуалния живот на мъжа, но и за цялото му здраве. Необходима е заместителна терапия, която връща тестостерона във физиологични граници, възстановява либидото и еректилната функция и помага за редукция на теглото.


Отслабването е ефективен лек за мъжкото сексуално здраве

Нормализирането на теглото увеличава нивата на тестостерона, подобрява еректилната функция и осигурява пълноценен сексуален живот за мъжа. От своя страна терапията с тестостерон води до редуциране на натрупаните излишни мазнини.


Основните критерии за измерване степента на затлъстяване са индекс на телесна маса (ИТМ) и обиколка на талията. При стойности над определени граници рискът за сексуалното здраве е значително завишен. Посетете специализираните кабинети по мъжко сексуално здраве. При навременна намеса сексуалните проблеми могат да бъдат предотвартени или лекувани. 

  

Facebook Гоце Делчев Puma Sport Зодиак ТопАвто Диети Маями Adidas Лос Анджелис Нострадамус Културизъм RegistryBooster Nike Холивуд Ниагара Очни клиники Секс Отслабване Рак Кучета Баба Ванга Бен Афлек Денвър Кожени дрехи Дънкови Авто Скрийншот RegistryBooster Webuniversity 2012 Зодиак Ванга блог National Geographic Animal Planet Московска стражевая Визит Банско Polezna SEO My BG Agent





{START_COUNTER}